In larg cu lebada gigant

Se spune ca am copilari pana ne casatorim si luam viata in piept in adevaratul sens al cuvantului. Altii spun ca de fapt perioada liceului e cea care ne formeaza ca oamenii, poarta spre o viata noua in care ne preocupam de alte lucruri si iesim de sub aripa parintilor. Devenim adulti, uitam sa zambim asa cum o faceam, avem alte griji, facturi neplatite, joburi, case si obligatii care nu se mai termina. Sigur, asta e viata reala, dar…e oare si o alta cale?

Uitam sa copilarim, uitam sa lasam mailurile, sarcinile zilnice si responsabilitatile la usa atunci cand pasim in casa si ne descaltam de pantofii cu toc, dar si de o zi plina de intrebari si nedumeriri.

Poate undeva am pierdut sensul asta al adultului sau poate ca imi scapa ceva, insa inca refuz sa devin un adult in sensul preconizat. Sigur, ma prind si pe mine diminetile incercand sa mai strang prin casa dupa o zi lunga, poate dorm mai putin ca sa pun o masina de vase uitate in bucatarie sau poate aleg sa ne petrecem seara in casa in loc sa iesim sa ne zbantuim in vreun club super trendy. Dar astea sunt alegeri pe care le faci atat la 25 de ani, cat si la 16 sau 40.

Nu mi s-a spus aproape niciodata ca ai de ales, ca viata e asa cum o ti-o faci si chiar mai tarziu, atunci cand ai o familie, o casa si obligatii viata e frumoasa, e asa cum vrei si nu trebuie sa urmezi traiectoria nimanui. Mi s-a spus aproape de fiecare data: “O sa vezi tu”, “Nu o sa mai fie nimic la fel”, “Nu o sa mai gatiti de drag”, “Nu o sa va mai iubiti ca acum”. Si ghici ce? As fi preferat sa nu fi primit sfaturi din experienta altora care nici acum nu ni se aplica. Asa ca astazi vreau sa iti spun tie, poate cine stie, acolo undeva e un copil la inceput de drum care vrea sa stie ca va fi bine, cu tot ce urmeaza, viata e frumoasa si poti sa o traiesti asa cum vrei. Poti sa muncesti cinstit pentru visele tale, fara sa astepti sa iti pice din cer, poti sa iti alegi orice cariera vrei, iar daca ai puterea sa crezi suficient in ele si visele se indeplinesc chiar atunci cand te astepti mai putin.

Crede-ma, iti spune fata cu lebada gonflabila pe care era cat pe ce sa o linseze copiii de 5 ani de mana cu parintii. Apoi ce cauta cineva asa mare pe o lebada asa de simpatica, nu? Toti, dar absolut toti copiii voiau si ei sa se intinda pe Lizzy a mea, doar ca you know, sunt suficient de mare incat sa fiu si maritata si am avut un sprijin bun.

Lasand gluma la o parte, ceea ce am vrut sa va spun astazi este ca viata e frumoasa la orice varsta, iar cum sa v-o traiti este numai si numai alegerea voastra si experienta altora nu ar trebui sa v-o afecteze in niciun fel. Puteti sa copilariti acum, mai tarziu, puteti sa traiti si sa iubiti in acelasi timp, luptand pentru visele voastre, dar si pentru tot ce ati visat vreodata.

Altfel ce as mai cauta eu la varsta mea pe o lebada gonflabila, nu?

***

Lebaduta mea gonflabila o gasiti AICI.

Costum de baie clessidra.

Va pup eu si Lizzy!

 

You May Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.