Briose cu ciocolata | reteta usoara

Peste tot auzim cat de comerciala este sarbatoarea asta de Valentine’s Day si cat de mult se promoveaza consumatorimul la noi in tara, cand ar trebui sa punem mai mult pret pe alte lucruri si nu pe toate prostiile astea pline de inimioare. N-as vrea sa sune ciudat, dar ma intreb daca nu ne bucuram de lucrurile astea mici atunci ce sa ne faca fericiti? Anyway, mai pe seara va vorbesc despre cateva idei de cadouri, iar maine am si o postare mai speciala. Cineva acolo poate va avea nevoie de ele…pana atunci … atatea postari in drafts si atat de putin timp.

Ieri va spuneam ca am copt briose. Am cumparat saptamana trecuta cateva forme de silicon simpatice si abia asteptam sa le folosesc, asa ca nu am mai stat pana sambata. Oricum la sfarsit de saptamana mi-am zis ca nu o sa am timp, cadoul lui Alex i l-am luat si dat din ianuarie, asa ca sa fie prematur pana la capat. :)))

A

briose cu ciocolata DSC_9564DSC_9669

A

Au iesit atat de bune, inca nu mai este nici macar una si daca am timp zilele astea vreau sa mai pun in practica o reteta, care mi-a placut la nebunie. Nu de alta, dar am forme simpatice acum.

Va recomand formele din silicon pentru ca scapati de hartiutele care se gasesc cam greu, sunt si mult mai frumoase si se curata usor.

A

Ingrediente

– fulgi de migdale

– fructe de padure sau visine  congelate(sau amandoua).  – gasiti la Auchan.

– 4 tablete ciocolata amaruie

– 5 oua

– un pachet de unt

– 50 gr zahar

– 4  ling faina

Reteta e foarte simpla si nu este pe baza de agenti de crestere pentru ca eu ii urasc. la fel cum urasc zaharul pudra deasupra prajiturilor. Pe langa faptul ca ma inneaca foarte tare, de ce as mai dori inca ceva dulce pe prajitura aia, pe langa ce are deja in interior?

***

Pornim cuptorul si il lasam sa se incinga. Am topit ciocolata intr-o cratita, apoi am adaugat untul si am amestecat pana s-a omogenizat. Oualele se separa, albusurile se bat cu zaharul pana se formeaza o bezea si apoi adaugam galbenusurile treptat, ciocolata topita si faina. Punem fulgii de migdale si adaugam in formele de corp cu lingura incorporand si cate o visina in interior.

Le-am pus in cuptor pentru 30 de minute.

Au fost cele mai bune briose pe care le-am mancat pana acum, iar reteta e…extrem de simpla! Cred ca intr-adevar sunt briose de ciocolata si nu cu miros de ciocolata.

Pofta buna!

DSC_9634

A

Daca inca nu stiti cu ce sa va surprindeti iubitul peste 2 zile sper ca am venit cu o idee care sa va ajute.

Va urez bafta la copt!

briose cu ciocolata (2)DSC_9671

Share This Story

Uncategorized

You May Also Like

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.